Naar goede gewoonte werd ook dit jaar beslist om een kosteloze barbecue te organiseren en hier ook wederom het festijn uit te breiden met een portie gekookte mosselen. De geprikte datum van zaterdag 31 augustus bleek uiteindelijk toch een goede keuze niettegenstaande de onheilspellende dreiging van de weerprofeten. De dag begon grauw en somber en de zwaar beladen lucht voorspelde niet veel goeds. Maar gelukkig bleef het droog en waren de weergoden ons goed gezind want rond de middag brak zowaar de hemel open met brede opklaringen en een lekker nazomerzonnetje. De temperatuur was zalig aangenaam en de strakke noordwestelijke wind kon de pret en het vrolijke enthousiasme van de organisatoren niet bederven.


De “Pipo” werfkeet was van stal gehaald en de bijgezette tent werd extra veilig tegen het natuurgeweld opgetuigd. Met het bijgeplaatste windscherm konden de aanwezige gasten genieten van een aangename shelter en een bijkomende beschutting. Het veldje lag er weer pico bello bij en iedereen was enthousiast over de perfecte conditie en het strakke uitzicht van de kortgeschoren grasmat.

De namiddag verliep verder vlekkeloos met een komen en gaan van leden en oud-leden die de sfeer van vroeger nog eens kwamen opsnuiven. Tevens werd van de gelegenheid gebruik gemaakt om drie kandidaat-piloten op hun vliegkunsten te beoordelen en hen na een succesvolle sessie met een vliegbrevet te honoreren. Stilaan knaagden de magen en werden de vuren ontstoken en het houtskool aangewakkerd. Het feest kon beginnen! Er was wederom gezorgd voor een royale keuze van allerhande vleeswaren, gaande van de traditionele hamburgers en de klassieke satés tot en met het buikspek, de pensen en andere soorten worst. De obligatoire pindasaus, het stokbrood met look- en kruidenboter, alsook de groente- en fruitsalades werden gesmaakt en stilden de hongerige magen. 
De vele genodigden lieten het samen met hun kroost niet aan hun hart komen. 
Jan grilde en bakte er dan ook dapper en lustig op los en spaarde hierbij zijn eigen buik niet. De tweeëndertig kilo Zeeuwse mosselen, vakkundig gekookt en heerlijk op smaak gebracht door Dig, mochten dan ook op de verhoopte gading rekenen en vonden gretig tot de laatste schelp hun aftrek bij al de gasten.

Er was meer dan genoeg voor iedereen waarbij smullen en genieten van al het lekkers aan de orde was. Frisdranken, uitgelezen bieren en verschillende wijnen hadden succes bij de vele aanwezige die samen in een vriendschappelijke en ontspannen sfeer hebben genoten van het gezellig samenzijn.
De organisatie was wederom een voltreffer en zoals bleek uit de vele positieve reacties zeker voor herhaling vatbaar in het komende seizoen.

Als voorzitter wil ik in naam van alle leden het bestuur feliciteren voor het opgezette initiatief, en tevens al de overige leden danken voor hun belangloze inzet om van dit vriendschappelijke clubfeest wederom een geslaagd en onvergetelijke happening te hebben gemaakt.

 
Willy De Bruyn
Voorzitter