Even voorstellen - Philippe Veyt

Na een aantal jaren trouw lidmaatschap, is het moment misschien wel aangebroken om mij eens even voor te stellen !
In het bouwjaar 1971 heb ik voor het eerst het licht gezien. Sindsdien is er veel gebeurd… Na mijn middelbare studies heb ik gekozen voor een ingenieursopleiding bouwkunde. Na een aantal jaren projectleiding te hebben gedaan op diverse werven, ben ik terechtgekomen in een betoncentrale te Schoten, waar ik nu al meer dan 10 jaar kwaliteitsingenieur ben en er voor zorg dat ons beton steeds van uitmuntende kwaliteit is en voldoet aan de talloze regels en normen. Ondertussen hebben we al meer dan 3000 betonvarianten! Bijzonder trots zijn we op onze “speciallekes”, zoals het wit beton van de poot van het nieuwe Havenhuis !
Om de innerlijke mens te voeden, ben ik ondertussen ongeveer 15 jaar geleden eens naar de plaatselijke bakker gestapt. Toen woonde ik nog in Ekeren. Op dat moment is het modelbouwvirus in mij geslopen. Want net naast die bakker was een kleine modelbouwwinkel. Ik had steeds het idee dat een vliegtuig 20.000 BEF koste (omgerekend 500 €) en dat vond ik te veel, gezien de wetenschap dat zonder vliegervaring het toestel na 2 seconden tot schroot zou zijn herleid. Maar, in de etalage stond een “Silence” van Robbe, een schuimpje om af te schieten met een elastiek, bestuurbaar met een 2-kanaalszender op het hoogte- en richtingsroer. En dat alles voor een democratische prijs (een paar tientallen euro’s dacht ik, alles samen). Dus: meteen meegenomen naar huis. Thuis aangekomen, kon het ding niet snel genoeg in elkaar staan. De enige plaats waar dat kon, was gewoon op ons bed. Dat lag dus meteen vol, en de grond errond ook (toestel had een span van ongeveer 1m80). Het duurde dan ook niet lang of de eerste commentaar kwam in mijn richting. Omdat het bed vol lag? Neen: “En waar is dat brood??”

Ondertussen staan we waar we nu staan. Er zijn al vele modellen de revue gepasseerd. Sommige hebben de zwaartekracht niet overleefd, of verkozen een rustiger leven hoog in een boom. Thuis hebben we een hele hobbykamer, eigenlijk een bureauruimte ingericht als hobbykamer.

De kasten zitten vol boutjes, wieltjes en afgedankte motoren. De muren hangen vol modellen.

De hobby is uitgegroeid tot een passie voor alles wat vliegt (insecten uitgezonderd!). Laat ons hopen dat we de hobby nog lang kunnen uitoefenen, op ons clubveld waar het steeds gezellig vertoeven is tussen de gelijkgezinden hobbyisten !

Philippe Veyt