Recreatie

Hoewel het gebied rond het modelvliegveld geen recreatief karakter heeft, maken veel van onze leden gebruik van de locatie om er gezellig te genieten van de rust, de natuur en de gezonde lucht.  Daardoor straalt de club ook een gemoedelijke en familiale sfeer uit wat de onderlinge verstandhouding en de vriendschappelijke omgang met mekaar alleen maar ten goede komt. Meegebrachte ligstoelen, wind- en zonneschermen versterken het vakantiegevoel, met bijkomend een droogje en een natje dat broederlijk wordt gedeeld onder de aanwezige gegadigden. Een gezellige picknick onder vrienden of in familieverband is eveneens een mogelijkheid om samen te genieten van al het lekkers en van de vrijheid in de open lucht. Door de aanwezigheid van een chemisch toilet is het verblijf op het veld voor een langere periode mogelijk en is het er in de zomermaanden aangenaam en comfortabel vertoeven zonder sanitaire problemen.

We hoeven de achterliggende dijk maar over te klimmen om te genieten van het mooiste uitzicht op de Westerschelde waar in de bekende “Bocht van Bath” de grootste zeereuzen mekaar kruisen op weg naar of komende van de haven van Antwerpen.

Lange uitstapjes of fietstochtjes rondom het veld behoren eveneens tot een van de mogelijkheden met nabijgelegen polderdorpjes als Bath, Woensdrecht, Ossendrecht en nog andere leuke bestemmingen als trekpleister. In de omgeving ligt het Schelde-Rijn kanaal welke de belangrijkste binnenvaartverbinding is tussen Antwerpen en Rotterdam. Het naast gelegen Spuikanaal is een oase van rust waar het prettig is om te wandelen en te genieten van de rijke fauna en flora.