Even voorstellen - Willy De Bruyn

In de loop der jaren is het ledenbestand dermate met nieuwe gezichten en andere culturen opgeschoond, dat het mij aangewezen lijkt om mezelf als clubgenoot langs deze weg aan hen voor te stellen. Mijn naam is Willy De Bruyn of voor de adepten“de Willy”een grijzige Vlaming uit Antwerpen van bijna 72 lentes en al 24 jaar ononderbroken de voorzitter van onze vliegclub“Alouette”. Als kapitein op de grote vaart bij de Belgische koopvaardij sloot ik in 2001 mijn nautische carrière af als loods, chef-loods op de Westerschelde. Sindsdien heb ik tijd zat en kan ik mij volledig wijden aan het bouwen, repareren en zelfstandig laten vliegen van radiobestuurde modelvliegtuigen. Als jonge knaap was ik reeds begeesterd van de modelbouw in al haar facetten, maar vliegtuigjes ineenknutselen en ermee vliegen lagen het nauwst aan mijn hart. Begonnen met lijnbestuurde modellen groeide ik stilaan maar zeker mee met de technische vooruitgang, en belande ik onvermijdelijk in het radiografisch besturen van mijn eigen modelvliegtuigje. De tijd van de tiptip besturing op drie verschillende frequenties in de 27 MHz band, met onbetrouwbare en lawaaierige methanolmotoren zonder uitlaat en stationaire toerentalregeling, naar de huidige computergestuurde zenders voorzien van toeters en bellen, ligt veraf.
De tijd staat echter niet stil en wij evolueren nu nog mee met de technische innovaties en andere uitdagingen die ons nog te wachten staan in het huidige elektra gebeuren. Het aanbod van nieuwe producten en moderne elektronische apparatuur zijn schering en inslag en leveren een dankbare gespreksstof bij de fervente “Alouettisten” van alle generaties. Als voorzitter zal ik mij verder blijven inzetten om het wel en wee van de club in goede banen te leiden. Met deze doelstelling voor ogen wil ik de huidige clubgeest en de vriendschappelijke band die er momenteel heerst tussen de Nederlandse en vele Vlaamse leden versterken, om samen gezellig en ontspannen te recreëren in onze fantastische hobby!

Willy De Bruyn
Oud voorzitter